SON DAKİKA
Hava Durumu

Antalya'da Suriyelilere plaj yasağına veto geldi

Gazipaşa İlçe Meclisi'nden geçen Suriyelilere plajlara giriş yasağı kararı günlerdir çok konuşuluyordu. Kanuna uymadığından dolayı Kaymakam tarafından bu karar geri çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2019 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2019 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Antalya'da Suriyelilere plaj yasağına veto geldi

Antalya'da Gazipaşa ilçesinde belediyede yapılan meclis toplantısında CHP'den Ulaş Özgen'in "Suriyeliler halk plajlarına alınmasın" adlı önerge, AK Parti ile MHP meclis üyelerinin verdiği ret oylarına rağmen tam 12 üyenin evet oyuyla kabul edildi ve Suriyelilerin halk plajlarına girişleri yasaklanmış oldu.

Bu kararın sonrasında büyük tartışmalar yaşanırken Gazipaşa kaymakamı Ali Sakar, da yazılı açıklama ile kararın veto edildiğini duyurdu.

"Belediye Meclisi'nin oylama yetkisi yok"

Sakar, kıyıların herkes tarafından eşit ve serbest olarak yararlanmasına açık olduğunu söyleyerek, "Kıyı, herkesin eşitlikle yararlanmasına açık olup bu durumla ilgili Belediye meclisine yetki verilmediği halde Belediye meclisinin bu konuyu gündeme alarak oylama yetkisi bulunmamaktadır. Böyle bir karar Anayasa, kanunlara aykırı olduğundan alınmış olsa dahi yok hükmünde olacaktır ve uygulama hükmü bulunmayacaktır." ifadesinde bulundu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.