SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Tunç açıkladı: Hükümlüler için yeni düzenleme!

Tahliyelerine bir ay kalan hükümlülere, İŞKUR danışmanlarıyla bire bir görüşme ve istihdam desteği sağlanacak. Yeni protokol bugün imzalanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2025 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2025 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Bakan Tunç açıkladı: Hükümlüler için yeni düzenleme!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tahliyeleri yaklaşan hükümlüler için cezaevlerinde yeni bir uygulama başlatılacağını açıkladı. Bu uygulama kapsamında, mahkumlar tahliyelerinden bir ay önce kişisel iş danışmanlığı alabilecekler.

Ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde yapılacak yeni düzenleme ile mahkumlara istihdam odaklı danışmanlık hizmeti verilecek. İŞKUR ile yapılacak protokolün ise bugün imzalanacağı belirtildi.

Mahkumlara kişisel danışmanlık desteği

Adalet Bakanı Tunç, “Bugün imzalayacağımız işbirliği protokolü ile mahkumlar tahliyelerinden bir ay önce İŞKUR iş ve meslek danışmanlarıyla bire bir görüşme yapma imkanına sahip olacaklar” dedi. Tunç, bu uygulamanın topluma yeniden kazandırma sürecini hızlandıracağını vurguladı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.