SON DAKİKA
Hava Durumu

Menbiç'te YPG bayrakları altında Amerikan askeri eğitimi

Ankara, ABD'den YPG'nin Menbiç'ten çekilmesini talep ediyor. Ama Menbiç Askeri Konseyi, YPG bayrakları eşliğinde ABD'nin liderliğindeki uluslararası koalisyondan askeri eğitim alanların görüntülerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Menbiç'te YPG bayrakları altında Amerikan askeri eğitimi

Ankara ile Washington arasındaki görüşmeler YPG'nin Menbiç'ten çekilmesine odaklanırken bölgeden ABD'nin eğitiminden geçmiş yeni savaşçıların görüntüleri geldi.

DWo8lORWsAARKAR

SÖZCÜ ŞERVAN DERVİŞ DUYURDU

YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kurdurduğu Menbiç Askeri Konseyi Sözcüsü Şervan Derviş, ABD'nin öncülüğündeki 'uluslararası koalisyonun desteğiyle askeri eğitimden geçen' Konsey'in onlarca üyesiyle ilgili fotoğrafları Twitter'dan paylaştı.

'​Syrianwar' isimli Twitter hesabı da '146 askeri öğrencinin 15 gün boyunca yoğun siyasi ve askeri derslerden geçirilerek muharebe misyonları için çok iyi hazırlandığını' dile getirdi.

DWo8lOpX4AAJmRW

Askeri eğitimden geçiren onlarca kişinin yer aldığı karelerde, YPG bayrakları dikkat çekiyor.

Geçen hafta ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ankara'yı ziyaret edip hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmelerinin sonucunda, Ankara ile Washington'ın kuracağı ortak mekanizmada ele alınacak konuların başında Menbic'in olacağını söylenmişti.

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.