SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: S-400 konusunda teslim sürecindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 zirvesine katılmak için Japonya'ya gitmeden önce basına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'S-400'lerde teslim sürecindeyiz, Trump ile görüşmelerde yaptırım yönünde izlenim almadım' ifadesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2019 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2019 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Erdoğan: S-400 konusunda teslim sürecindeyiz

Erdoğan'ın açıklamalar şöyle:

Mülteciler konusunu G-20'ye taşıyacağız, işbirliğinin artırılmasında fikirlerimizi sunacağız.

Zirvede, sağlık, tarım ve sürdürülebilir kalkınma alanlarıyla ilgili görüşlerimizi belirteceğiz. Zirve sonrası Japonya'ya resmi ziyarette bulunacağım. Japonya'dan sonra Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret edeceğim. Çin'le ilişkilerimize kapsamlı ortaklıkla yaklaşıyoruz. Şi Cinping ile bölgesel konuları ele alacağız. Türkiye, Çin ile beraber İpek Yolu'nun belirleyici ülkelerindendir. Çin ayrıca dış ticaretteki en önemli ortaklarımızdandır.

S-400 konusunda iş bitti ve artık işin teslim süreci olduğunu daha önce de söyledik. Türkiye NATO ülkesidir, ABD de bir NATO ülkesidir. Eğer NATO ülkeleri birbirine yaptırıma başlarsa, bilmiyorum. Trump'la yaptığım görüşmelerde yaptırım izlenimi almadım.

Suriye'deki gelişmeler

Bu konuda çalışmalarımızın iki şekli var. Birincisi Soçi zirvesinde Türkiye Rusya İran'dır ve bu süreç sürdü. Bunları tamamlayan bir de Astana süreci bulunuyor. Bir diğeri de ABD tarafıyla yapılan çalışmalar, en önemli ayağı da Münbiç.

Ne yazık ki Obama döneminde başlayan süreçte netice alınamadı.Suriye konusunu Trump'la da Putin'le görüşmemizde konuşacağız. Münbiç yüzde 90'a yakın Araplara ait, Münbiç'te şu anda işgalciler bulunuyor. Talebimiz bu işgalcilerin Fırat'ın doğusuna çekilmeleri.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.