SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenidoğan davasında 34 kişiye 3 yıl meslekten men edildi

Sağlık Bakanlığı, yenidoğan çetesi davasında 34 sağlık çalışanına 3 yıl meslekten men cezası verdi. Davada suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Fırat Sarı’nın 582 yıl hapsi isteniyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2025 19:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2025 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Yenidoğan davasında 34 kişiye 3 yıl meslekten men edildi

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yenidoğan çetesi davasının üçüncü duruşması, mahkeme salonunun yetersiz kalması nedeniyle konferans salonunda yapıldı. Duruşmaya, suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Fırat Sarı’nın da aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler ve avukatlar katıldı.

Dava sürecinde, tutuklu yargılanan doktor İlker Gönen’in cezaevinde yaşamına son vermesiyle sanık sayısı 46'ya düştü. Duruşma, saat 10.40’ta sanık yoklamasıyla başladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan 34 kişiye 3 yıl men cezası

Sağlık Meslekleri Kurulu, geçen yıl ekim ayında yaptığı toplantıda, haklarında soruşturma yürütülen sağlık çalışanlarının durumunu ele aldı. Kurul, 34 kişiye en ağır disiplin cezası olan 3 yıl meslekten men kararı verdi.

Kararın, ilgili sağlık çalışanları hakkında verilen ilk men cezası olduğu belirtilirken, adil yargılama ve idari süreçlerin tamamlanmasının ardından bu kişilerin mesleklerini kalıcı olarak icra edemeyeceği öngörülüyor.

Duruşmada gergin anlar yaşandı

Duruşma sırasında, tutuklu bir sanığın avukatı müvekkiline su vermek istedi. Jandarmanın buna izin vermemesi üzerine diğer avukatlar duruma tepki gösterdi. Kısa süreli tartışmanın ardından Cumhuriyet Savcısı, “Burada alışveriş yapmak yasak” dedi. Avukatlar ise jandarmanın gereksiz müdahalede bulunduğunu savundu. Polis ekipleri tarafları sakinleştirirken, duruşma sanık yoklamalarıyla devam etti.

Sanıklar hakkında ağır cezalar isteniyor

İddianameye göre, davada yargılanan sanıklara ağır cezalar talep ediliyor. Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Fırat Sarı ve doktor İlker Gönen hakkında, 10 bebeğin ölümü nedeniyle “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.

Sanık Gıyasettin Mert Özdemir için ise “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi”, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Dava kapsamında toplamda 44 sanık hakkında benzer suçlardan hapis cezaları isteniyor. Ayrıca, dolandırıcılık suçuna karıştığı belirlenen bazı hastaneler ve şirketler için de tüzel kişilere özgü güvenlik tedbirleri uygulanması, bu kurumların kapatılması ve mal varlıklarına el konulması talep ediliyor.

Hastane ruhsatları iptal edildi

Soruşturma kapsamında İstanbul’da 9, Tekirdağ Çorlu’da ise 1 hastanenin ruhsatı iptal edildi. Bu hastanelerde tedavi gören yenidoğan bebekler ve diğer hastalar, ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.