SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan açıkladı: 31 şehre giriş-çıkış kapatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ın araç giriş çıkışına kapatıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2020 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2020 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Erdoğan açıkladı: 31 şehre giriş-çıkış kapatıldı

Türkiye koronavirüs nedeniyle yeni tedbirler aldı. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan yeni önlemleri açıklayan Erdoğan, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ın bu kapsamda araç giriş çıkışına kapatıldığını açıkladı.

30 BÜYÜKŞEHİR VE ZONGULDAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu gece itibarıyla 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi, belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz.

LOJİSTİK ARAÇLARI DIŞINDA...

Bu şehirlerimize gıda, ilaç ve temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakli ile İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacaktır.

TRANSİT GEÇİŞLER DEVAM EDECEK

Ülke içinde yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların bu şehirlerden transit geçişleri ise devam edecek. İl Pandemi ve İl Hıfzısıhha Kurulları, kendi şehirlerinin ihtiyaçlarına göre bu tedbirleri daha da genişletebilecektir.

15 GÜNLÜK KARAR, GEREKİRSE UZATILABİLİR

30 büyükşehrimiz ile Zonguldak'ta başlatacağımız araç giriş çıkışı yasağını, ilk etapta 15 gün süreyle uygulayacağız. Gerekirse süreyi daha da uzatacağız." ifadelerini kullandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.