SON DAKİKA
Hava Durumu

Piyasadan toplatılıyor! Bakanlık ifşa etti: Boğulma riski var

Ticaret Bakanlığı, "güvensiz" olarak değerlendirdiği bir ürünü daha kamuoyuna açıkladı. E-Bebek mağazalarında satılan 'Hello Baby' markalı bebek giysisi için piyasadan toplatılma kararı alındı. Bu ürünün boğulma ve yaralanma riski taşıdığı belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2025 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2025 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Piyasadan toplatılıyor! Bakanlık ifşa etti: Boğulma riski var

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın halk sağlığını tehdit edebilecek ürünleri 'Güvenilir Gıda' platformunda ifşa etmesinin ardından, benzer bir adım Ticaret Bakanlığı tarafından da uygulanıyor.

Ticaret Bakanlığı, tehlikeli ürünler üzerindeki denetimlerini artırarak 'Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi' üzerinden duyurularda bulunuyor.

Bakanlık, son olarak E-Bebek mağazalarında satılan bir ürünü tehlikeli olarak niteledi.

'Hello Baby' markalı bebek çıtçıtlı atletin, bebeklerin boğulmasına yol açabileceği ifade edildi.

Çıtçıt kısmının '65, 62 Newton kuvvet altında koparak küçük parçalara ayrılma' riski taşıması nedeniyle çocukların yutma tehlikesi oluşturduğu için ürün piyasadan kaldırılıyor.

Bakanlık, 17 Şubat 2025 tarihi itibarıyla ürünün satışının yasaklandığını ve toplatma işlemlerinin başlatıldığını ilan etti. Tüketicilere bu ürünü kullanmamaları ve ilgili şirketle iletişime geçmeleri öneriliyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.