SON DAKİKA
Hava Durumu

Netenyahu'dan seçim zaferi! 65 milletvekilini garantiledi

İsrail'de olan seçimleri rakibinden biraz farkla öne geçen Binyamin Netenyahu kazandı. Netenyahu, 65 milletvekilini garantiledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Netenyahu'dan seçim zaferi! 65 milletvekilini garantiledi

İsrail'de gündem genel seçim.

Sandık çıkış anketlerine göre Netenyahu seçimi kazandı. İsrail'in en önemli 3 televizyon kanalı Binyamin Netenyahu'nun partisi olan Likud'un liderliğinde olan sağ kanat partilerin, yeni koalisyon hükümetini kuracak yeterli sandalye sayısına ulaştıklarını duyurdu. Sandıkların yüzde 97'si açıldı ve Binyamin Netenyahu liderliğinde olan sağ kanat partileri 20 sandalyeli mecliste 65 ile 67 milletvekilini garantilediğini açıkladı.

q345rgfdzd

Likud liderliğindeki sağ kanat bloğunun açıkça bir zafer kazandığını ifade eden Netenyahu, ‘'İsrail vatandaşlarına teşekkür ediyorum. Bu gece ortaklarımızla sağ bir hükümet kurmaya başlayacağım'' ifadelerini kullandı.

120 sandalyeli mecliste İsrail'de bir hükümet kurabilmek için, 61 koltuğa sahip olmak lazım ve sandık neticelerine göre partiler tek olarak hükümeti kuracak fazlalığı yakalayamadıkları için İsrail'i yeni bir koalisyon hükümeti beklemekte. Kesin olmayan seçim sonuçlarını İsrail Merkez Seçim Komisyonu'nun yarın açıklaması bekleniyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.