SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan Türkiye'ye nota verdi

Büyükelçi olan Cengiz Kamil Fırat'ın, Kırgızlar ile Ahıska Türklerinin kavga ettiği Orok köyünde bulunması ülkede olay oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2019 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2019 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Kırgızistan Türkiye'ye nota verdi

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı sitesindeki habere göre, Büyükelçi Cengiz Kamil Fırat'ın, Kırgızistan içişlerine karışmamasının gerekliliği ve yasalara saygı göstermesi belirtildi. Notanın sebebiyse Orok köyünde bulunması.

 

Köyde kavga yaşandı

Köyde yaşanan tartışma sonrası büyük kavga çıkmıştı ve yaklaşık 350 ailenin bulunduğu köyde 32 kişi gözaltına alınmıştı.

Kavga önce 5 Haziran akşamı 3 kişinin arasında yaşandı fakat daha sonra büyüdü Kırgız ve Ahıska Türklerinin karşı karşıya olmasına yol açtı. Yaralanan iki kişinin de hastaneye kaldırıldı. Tam 15 evin camın kırıldı ve kulübe ateşe verildi.

Gerginlik tekrar devam etti

32 kişinin serbest kaldığı fakat sonra bölgede tekrar bir gerginlik olduğu belirtiliyor.

Büyükelçi Fırat'ın köyde bulunan hamile elçilik çalışanını olay yerinden çıkarabilmek için köye gittiğini de açıkladığı belirtiliyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.