SON DAKİKA
Hava Durumu

'Etkin pişmanlık' uygulandı: İBB soruşturmasında 11 tahliye

İBB operasyonunda tutuklanan 11 kişi, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak adli kontrolle serbest bırakıldı. Tahliye edilenlere ev hapsi ve yurt dışı yasağı getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2025 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2025 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
'Etkin pişmanlık' uygulandı: İBB soruşturmasında 11 tahliye

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturmalarda yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınarak tutuklanan 11 kişi, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak serbest bırakıldı.

Tahliye edilenlere adli kontrol şartları uygulanırken, bazı isimler hakkında ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Operasyonlar kapsamında daha önce de çok sayıda isim etkin pişmanlıktan yararlanmıştı.

Başsavcılığın söz konusu tahliyelere ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2024/236201 soruşturma sayılı dosyasında suç örgütü lideri olmak, rüşvet vermek suçlarından tutuklu bulunan Aziz İhsan Aktaş ile suç örgütüne üye olmak suçundan tutuklu bulunan Mustafa Mutlu etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemelerini belirtmeleri üzerine alınan beyanları sonrasında yapılan tespitler neticesinde sulh ceza hakimliğince konutu terk etmeme ve yurtdışına çıkış yasağı içeren adli kontrol hükümleri uygulanmak suretiyle tahliyelerine karar verilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2024/228233 soruşturma numaralı dosyasında ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet verme suçlarından dolayı tutuklu olarak bulunan Sami Özge Arıoğlu, Erdem Arıoğlu ve Mustafa Başar Arıoğlu isimli şahısların, Kirazlı - Halkalı Metro Hattı Yapımına ilişkin olarak yapılan ihale kapsamında somut olaylara dayalı ve örgütün yapısı ile işleyişine ilişkin samimi beyanlarda bulunmaları üzerine sulh ceza hakimliğince yurt dışına çıkmamak ve konutu terk etmemek şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmak suretiyle tahliyelerine karar verilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2024/228233 soruşturma numaralı dosyasında tutuklu bulunan ve etkin pişmanlık kapsamında somut olaylara dayalı ve örgütün yapısı ile işleyişine ilişkin TCK 221 sayılı maddesinde yer alan etkin pişmanlık hükümleri kapsamında samimi beyanlarda bulunan;

Hüseyin kum

Taner gümüş

Murat Bıyık

Kadir Gümüş

Altan Gözcü’nün sulh ceza hakimliğince yurtdışına çıkış ve imza atmak suretiyle Servet Yıldırım ise konutu terk etmemek suretiyle adli kontrol hükümleri uygulanmak suretiyle tahliyelerine karar verilmiştir."

Bugüne kadar “etkin pişmanlıktan” faydalanan diğer isimler ise şu şekilde:

1.Murat Abbas - Kültür Aş Genel Müdürü

2.Ertan Yıldız - İmamoğlu’nun Danışmanı

3.Ahmet Çiçek - Neva Org. Şirketi Sahibi

4.Mehmet İlhan Gülay - Gülaylar Altın

5.Noyan Kırmızıgül - İş İnsanı

6.Seyfi Beyaz - Beyaz İnşaat Hissedarı

7.Eyüp Subaşı - Reklamcı

8.Kabil Taşçı - İş İnsanı

9.Güngör Gürman - Tutuklu Murat Kapki’nin Çalışanı

10.Şeyhmus Sarıboğa - Tutuklu Murat Kapki’nin Çalışanı

11. Murat İlbak - İş insanı

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.