SON DAKİKA
Hava Durumu

Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin yargılandığı davada karar

FETÖ kapsamında yargılanan Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2018 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin yargılandığı davada karar

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla gazeteciler Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı 'medya yapılanması' davasında son sözler alındı ardından da karar çıktı. 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Nazlı Ilıcak, Mehmet ve Ahmet Altan kardeşler dahil 6 sanığa “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Son sözü sorulan tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, "Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi'nin içtihatları benim masumiyetimin temelini oluşturmaktadır. Mehmet Altan'a yönelik iddialarla bana yönelik isnatlar örtüşmektedir. Dolayısıyla örnek karar verilmiştir. Kararınızın bu içtihat çevresinde verilmesini rica ediyorum" dedi.

‘'HAYATIMDA İLK DEFA YARGILANIRKEN ANAYASA SUÇU İŞLEYEN BİR HEYETLE KARŞI KARŞIYAYIM''

Tutuklu sanık Ahmet Altan son sözünde, "Ben yüzlerce kere yargılandım, askeri vesayet ve 28 Şubat sürecinde yargılandım. Hayatımda ilk defa yargılanırken anayasa suçu işleyen bir heyetle karşı karşıyayım. Hukuk dışı, yasa dışı, anayasa dışı eylemlerden ve bu yolculuktan vazgeçmek herkes için iyi olacaktır" diye konuştu. 

Tutuklu sanık Mehmet Altan, "18 aydır beni hapiste tutan yaklaşıma Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi. Anayasa Mahkemesi beni yargılasa 3 kez beraat etmiş olacaktım" ifadelerini kullandı.

Diğer sanıklar da son sözlerinde suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini istedi. 

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.