SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan dünyaya Doğu Akdeniz çağrısı: Gelin ortak bir formül bulalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı ardından yaptığı konuşmada, Akdeniz ülkelerine çağrı yaparak yeni bir formül için çalışmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Erdoğan'dan dünyaya Doğu Akdeniz çağrısı: Gelin ortak bir formül bulalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı ardından açıklamalar yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, gündemin en önemli maddelerinden biri olan Doğu Akdeniz konusuna da değindi.

"HERKESİN HAKKINI KORUYAN BİR FORMÜL BULALIM"

Akdeniz ülkelerini yeni bir formül bulmaya davet eden Erdoğan, "Gelin Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya gelelim, herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım. Türkiye'nin kimsenin toprağında, denizinde gözü yoktur. Türkiye'nin kimsenin meşru çıkarında gözü yoktur. Anlaşmazlıkların diyalog yoluyla hakkaniyetle çözümü için biz her zaman varız ve hazırız.

Türkiye gibi 780 bin kilometrekarelik dev bir toprak parçasını görmezden gelip birkaç kilometrekarelik adalar üzerinden bizi sahillerimize hapsetme girişimine elbette rıza göstermeyeceğiz. Bu konuda sağduyu hakim olana kadar Türkiye olarak sahada ve diplomasi alanında kendi planlarımızı uygulamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.