SON DAKİKA
Hava Durumu

Böcek ailesi soruşturmasında yeni gelişme: 4 kişi tutuklandı

Fatih'teki bir hastanede zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükleri sırada yaşamını yitiren anne, baba ve iki çocuğun ölümünü inceleyen soruşturma çerçevesinde tutuklanan ve gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2025 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2025 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Böcek ailesi soruşturmasında yeni gelişme: 4 kişi tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturmada, konakladıkları otelden hastaneye kaldırılan Kadir Muhammet Böcek (6) ve Masal Böcek (3) ile anne Çiğdem Böcek ve baba Servet Böcek'in ölümüne ilişkin çalışmalar devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan midyeci Y.D, lokumcu F.T, kokoreççi E.E. ile kafe işletmecisi F.M.O'nun savcılıktaki ifadeleri alındı.

Şüphelilerden kokoreççi E.E, ifadesinde, iş yerinde siparişlerin hazırlanmasına müdahil olmadığını, kullanılan malzemelerin tedarikçi firmalar tarafından sağlandığını ve sadece ödeme yaptıklarını savundu.

Market zincirlerinden de malzeme tedarik ettiklerini belirten şüpheli E.E, aynı ürünleri günlük 300-400 farklı müşteriye sunduklarını ve şimdiye kadar hiçbir şikayet almadıklarını iddia etti.

Şüpheli E.E, ürünlerin hijyenine azami dikkat gösterdiklerini, olaydan bir hafta önce iş yerinde yapılan denetim sonucu hijyen kurallarına uygunluk belgesi aldıklarını belirtti.

"Dükkan içerisinde çocuklar herhangi bir ürün yemediler"

Tutuklu şüpheli lokumcu F.T, ifadesinde, iş yerinde sigortalı çalıştığını belirterek "Dükkan içerisinde çocuklar herhangi bir ürün yemediler. Anne ve babaya ikram ettiğim nar çayından da içmediler. Müşterinin aldığı 200 lira değerindeki 1100 gram lokumdan aynı gün içinde yaklaşık 200 farklı müşteriye satmışlığımız vardır. Tattırılan 200 farklı müşteriye de bu lokumdan vermişizdir. Bu olayda da tanımadığım bir müşteri karışık lokum satın almıştı. Lokumlarımız bitince tezgahta yenileriyle değiştirilir. Haftalık olarak lokum stoklarımızı yenileriz. Yaşanan ölümlerle benim satmış olduğum lokumların bağlantısı olduğunu düşünmüyorum." dedi.

Tutuklu kafe işletmecisi F.M.O. ise çayların anne ve babanın içtiğini, gazlı içeceği çocukların tükettiğini, yoğun iş pastası nedeniyle içeceklerin her zaman taze olduğunu belirtti.

Diğer tutuklu midyeci Y.D. de 5 yıldır midye sattığını, şimdiye kadar bu tarz bir olayla karşılaşmadığını, olay günü 1050 midye sattığını ve saat 22.00 civarında tükendiğini söyledi.

Y.D, aynı gün içinde 10 midye tükettiğini ve midye yiyen aileye 1 porsiyon satış yaptığını ifade ederek "Midyeyi anne ve babanın yediklerini gördüm, fakat çocukların yiyip yemediklerinden emin değilim." diye konuştu.

İlaçlama firmasının sahibi, ilaçların öldürücü olmadığını iddia etti

Soruşturma kapsamında gözaltındaki diğer şüphelilerin de emniyetteki ifadelerine ulaşıldı. Resepsiyonist M.M.U.D, olayın ilaçlamadan kaynaklandığını düşünmediğini, ilaçlanan odanın yanındaki odada kaldığını ve hiç olumsuzluk yaşamadıklarını ifade etti.

İlaçlama firmasının sahibi şüpheli Z.K, firmanın 6 yıldır faaliyet gösterdiğini ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullandıklarını belirtti.

Z.K, "İlaçlanan yerler 1-2 saat kapalı kalır ve içeriye kimse alınmaz. Ancak içeride birisi bulunmuş olsa bile, bu ilaçların öldürücü bir etkisi bulunmuyor." dedi.

Simit işletmecisi şüpheli M.K, 14 yıldır simit sattığını ve düzenli denetimlere tabi olduğunu belirterek, "Titizlikle çalışıyorum, satılan simit ve poğaçaların olayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum." dedi.

"İlaçları suyla karıştırarak 1 litrelik sprey pompayla ilaçladım"

İlaçlama firmasında çalışan şüpheli D.C, aldığını ilaçlama eğitimine dayanarak oteli ilaçladığını ve ilacı suyla karıştırarak sprey ile uyguladığını anlattı.

Otel işletmecisi şüpheli H.O, yönetici olduğu dönem içinde otele H.D'nin baktığını, işletmesine dair herhangi bir şikayet almadıklarını belirtti.

R.B, çalıştığı oteldeki 101 numaralı odada ilaçlama sonrası bant izleri gördüğünü, ancak koku almadığını belirterek "O gün hasta olduğumu söyleyip, izin aldım. Arkadaşım nedeniyle gerçekte hastalık yoktu." diyerek kendini savundu.

Diğer bir şüpheli S.K, ilaçlama firmasının sahibinin babası olduğunu ancak hiçbir görev üstlenmediğini belirterek, sadece SGK kayıtlarında yer aldığını savundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nce gözaltındaki 7 şüphelinin işlemleri devam ediyor.

4 kişi tutuklanmıştı

Almanya'dan 9 Kasım'da İstanbul'a gelen ve Fatih'te bir otelde konaklayan Servet ve Çiğdem Böcek ile çocukları Kadir Muhammet ve Masal, mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine 12 Kasım'da hastaneye kaldırılmış, ancak çocuklar kurtarılamamıştı.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören anne 14 Kasım'da ve baba 17 Kasım'da vefat etmişti.

Ailenin kaldığı otelde iki turist de aynı belirtilerle aynı hastanede tedavi görmüş, refakatçi üçüncü kişi kalp atış hızı düşük olduğu için tetkik amacıyla yatırılmıştı. Polis ekiplerinin soruşturması sonrasında otel mühürlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada 11 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen midyeci Y.D, lokumcu F.T, kokoreççi E.E ve kafe işletmecisi F.M.O. tutuklanmıştı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.