SON DAKİKA
Hava Durumu

Moskova’da 'Ölümsüz Alay' yürüyüşü

Rusya’nın başkenti Moskova’da, Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası’nı yenilgiye uğratmasının 72. yıldönümü olan Zafer Günü çerçevesinde, Nazilere karşı savaşta ölenler anısına düzenlenen ‘Ölümsüz Alay’ yürüyüşü başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Moskova’da 'Ölümsüz Alay' yürüyüşü

Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda gerçekleşen Büyük Vatan Savaşı'nda Naziler'e karşı edindiği zaferin kutlandığı bugün etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

Başkent Moskova'da Nazilere karşı savaşırken ölenler için her yıl gerçekleştirilen ‘Ölümsüz Alay' yürüyüşü başladı.

Yürüyüşe, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katılıyor. Putin, yürüyüşte babasının fotoğrafını taşıyor.

1028397376

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yürüyüşe bu yıl da babasının fotoğrafıyla katıldı. Putin,‘Ölümsüz Alay' yürüyüşüne ilk kez 2015 yılında katılmış ve yine babasının fotoğrafını taşımıştı.

İlk kez 2012'de Rusya'nın Tomsk kentinde düzenlenen ve daha sonra ülkede ve dünyada yayılan yürüyüş sırasında katılımcılar savaşta ölen atalarının fotoğraflarını taşırken, zafer ve savaş temalı şarkılar söylüyor.

Her yıl yoğun bir katılım sağlanan yürüyüşe geçen yıl Moskova'da 700 bin kişi katılmıştı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.