SON DAKİKA
Hava Durumu

Berat Kandili tüm yurtta idrak edildi

"Ramazan ayının müjdecisi" olarak görülen Berat Kandili nedeniyle camilerde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2026 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2026 22:38
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Berat Kandili tüm yurtta idrak edildi

İstanbul'da, Sultanahmet, Eyüp Sultan, Süleymaniye, Fatih, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Büyük Çamlıca Camisi gibi birçok camide mevlit programları gerçekleştirildi.

Akşam namazının ardından başlayan etkinliklerde cami görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve kasideler okundu, ilahiler seslendirildi.

Büyük Çamlıca Camisi'nde İstanbul Valisi Davut Gül'ün de yer aldığı programda, Diyanet İşleri Başkanlığına vekaleten Prof. Dr. Safi Arpaguş bu gecenin önemini anlattı ve toplu dua yaptı.

Camilerde yapılan etkinliklerde gecenin anlam ve önemi üzerine konuşmalar gerçekleştirildi ve dualar edildi. Cami çıkışında vatandaşlara çeşitli ikramlar sunuldu.

ANKARA

Kandil vesilesiyle Beştepe Millet Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Mevlid-i Şerif ile duaların okunmasıyla sürdü.

Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde yoğun katılımla gerçekleştirilen kandil programında da dualar edildi.

Cami avlusunda, Vakıflar Ankara Bölge Müdürlüğü'nün katkılarıyla cemaat salep ve simitle ağırlandı.

BURSA

Bursa'da, özellikle tarihi Ulu Cami ve Emirsultan Camisi’nde gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin yer aldığı etkinliklerde dualar edildi.

Yatsı namazı sonrası katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, Berat Kandili münasebetiyle Reşadiye Camisi'nde yatsı namazı öncesi etkinlik düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu programda dualar edildi.

Yatsı ezanının peşinden cemaat namaz kıldı. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü cami çıkışında vatandaşlara salep ikram etti.

BALIKESİR

Balıkesir'de camiler cemaatle doldu. Kent merkezindeki tarihi Zağnos Paşa Camisi'nde gerçekleştirilen programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, mevlit ve ilahiler okundu. Akşam namazı sonrası camide toplanan kalabalık, İslam alemi ve insanlık için dua etti.

Sındırgı ilçesindeki Hz. Ebubekir Camisi'nde kandil dolayısıyla program yapıldı. Camiyi dolduran vatandaşlar, namaz sonrasında düzenlenen mevlit etkinliğine katıldı.

Programlardan sonra vatandaşlara çeşitli ikramlar dağıtıldı.

BİLECİK

Bilecik'te camilerde mihrap programları yapıldı. İl Müftülüğü, Kayıboyu Camisi’nde akşam namazının ardından yoğun katılımlı bir etkinlik gerçekleştirdi. İlahiler okundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin de olduğu programın ardından dualar edildi.

Cemaatle birlikte namaz kılınıp dua edildikten sonra cami çıkışında lokum, lokma ve kandil simidi ikram edildi.

KÜTAHYA

Kütahya'da camiler dolup taştı. Kütahya İl Müftülüğü'nün camilerde düzenlediği etkinliklerde Kur'an-ı Kerim, ilahiler ve mevlit okundu, dualar edildi.

Kentin tarihi Alipaşa Camisi'ne gelenler burada namaz kılıp dua etti.

EDİRNE

Edirne'de tarihi camiler başta olmak üzere tüm camilerde etkinlik düzenlendi.

Eski Cami'de Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu programda eller semaya açılarak dua edildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.