SON DAKİKA
Hava Durumu

Brezilya'da G20 Zirvesi ve 'Adil bir dünya' çağrısı

Brezilya'nın Rio de Jeneiro kentinde 19'ncusu yapılan G20 Zirvesi Türkiye açısından bir ilke sahne olacak. Çünkü bu sene zirvenin ana teması olarak seçilen; 'Adil bir dünya' sloganının altında Başkan Erdoğan imzası var.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2024 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Brezilya'da G20 Zirvesi ve 'Adil bir dünya' çağrısı

 

Zirvede 3 ana oturum düzenlenecek

Anadolu Ajansı'na göre, iki günlük zirvede dünyayı derinden sarsan önemli konular ele alınacak ve liderler arası önemli görüşmeler gerçekleşecek.  

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı G20 Liderler Zirvesi, 18 Kasım Pazartesi günü Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'nın liderleri karşılamasıyla başlayacak.

Karşılama töreni ve aile fotoğrafının ardından Açlık ve Yoksulluğa Karşı Küresel İttifak'ın tanıtımı yapılacak, İttifak'a katılan ülkeler ve uluslararası teşkilatlar açıklanacak.

Liderler, daha sonra Sosyal Kapsayıcılık ile Açlık ve Yoksullukla Mücadele Oturumunda katılımcılara hitap edecek.

Zirve kapsamında, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya'nın yer aldığı danışma ve koordinasyon platformu MIKTA'nın liderleri de bir araya gelecek.

Liderler, zirvenin ilk gününde, Küresel Yönetişim Kurumlarının Reformu Oturumu'na da katılacak.

Zirvenin ikinci gününde ise Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Geçişi Oturumu gerçekleştirilecek. Kapanış oturumunun ardından Brezilya, dönem başkanlığını Güney Afrika'ya devredecek.

Öte yandan, zirveye katılan liderlerin, muhataplarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirerek, ülke ilişkileri ve kriz bölgelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.