SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, savaşı sonlandırmak için masaya oturmak istiyor

Zelenskiy, Putin-Trump görüşmesini değerlendirdi: Ukrayna'nın savaşı sona erdirmek için liderler düzeyinde görüşmeye hazır olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2025 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2025 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Ukrayna, savaşı sonlandırmak için masaya oturmak istiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile süren savaşın sona erdirilmesi için liderler düzeyinde bir toplantıya hazır olduklarını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmeye de açık olduğunu belirten Zelenskiy, Ukrayna’nın barış için adım atmaya kararlı olduğunu vurguladı.

ABD'nin silah desteği kritik önemde

Zelenskiy, ABD’nin Ukrayna’ya verdiği silah desteğinin hayati önemde olduğunu belirterek, konuyu doğrudan Donald Trump ile görüşmek istediğini söyledi. Hava savunma sistemleri konusuna dikkat çeken Zelenskiy, Rusya’nın hava saldırılarını durdurmak için daha fazla sistem gerektiğini ifade etti.

“Umarım yarın veya önümüzdeki günlerde Başkan Trump ile bu konuda görüşeceğiz,” diyen Ukrayna lideri, ikili ilişkilerin yanı sıra askeri yardımın devamını da gündeme getirmeyi planladığını kaydetti.

Trump ve Putin görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen yaklaşık bir saatlik telefon görüşmesinde İran, Orta Doğu ve Ukrayna konuları ele alındı. Trump, Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi gerektiğini vurgularken, Putin Rusya'nın hedeflerinden geri adım atmayacağını belirtti. Ancak Rus lider, müzakereye açık olduklarını da ifade etti.

Görüşme sonunda iki lider, iletişimin sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

“Gerçek barış için liderlik düzeyinde toplantı şart”

Putin-Trump temasına dair değerlendirmelerde bulunan Zelenskiy, iki liderin çok farklı karakterlere sahip olduğunu, ancak Ukrayna konusunda konuşmaları durumunda Trump’ın koşulsuz ateşkes fikrini desteklemesini önemsediklerini dile getirdi.

Zelenskiy, “Rusya’da kararları yalnızca Putin’in aldığını düşünüyorum. Bu yüzden gerçek barış için liderlik düzeyinde bir toplantıya ihtiyacımız var,” diyerek Putin’le görüşmeye hazır olduğunu yineledi.

AB üyeliği ve savunma sanayi ortaklığı gündemde

Zelenskiy ayrıca Ukrayna'nın Avrupa Birliği üyeliği için müzakerelere hazır olduğunu belirtti. Danimarka ile ortak savunma sanayi projeleri geliştirmek üzere yeni bir silah üretim anlaşmasının hazırlık aşamasında olduğunu da duyurdu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.