SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan 24 Nisan mesajı: Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine tahammülümüz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki Ermeni Patrikhanesi'ndeki dini törene gönderdiği mesajda, 1915'te hayatını kaybeden Ermenileri hatırlattı ve 'Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, kendini ikinci sınıf hissetmesine tahammülümüz yoktur' ifadeleri kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2017 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Erdoğan'dan 24 Nisan mesajı: Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine tahammülümüz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Ermeni Patrikhanesi'nde düzenlenen dini törene bir mesaj gönderi. Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ile Ermeni yurttaşları selamlayarak başlayan masajında, birinci Dünya Savaşı şartları olarak nitelendirdiği 1915 olaylarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini saygıyla andığını, torunlarına taziyelerini sunduğunu ifade etti.

'BÖLGENİN İKİ KADİM TOPLUMU, TÜRKLER VE ERMENİLER'

Türkiye'deki Ermeni cemaatinin huzur ve mutluluğunun özel bir öneme sahip olduğunu belirten Erdoğan, Ermeni yurttaşlar için, "Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini ikinci sınıf hissetmesine tahammülümüz yoktur." ifadeleri kullandı.

'ERMENİ CEMAATİNİN HUZURU BİZİM İÇİN ÖZEL ÖNEME SAHİP'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan'a hitaben gönderdiği mesajın tamamı ise şöyle:

"Çok değerli Ermeni vatandaşlarım, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Birinci Dünya Savaşı'nın zor şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini bu yıl da saygıyla anıyor, torunlarına taziyelerimi sunuyorum. Bölgenin iki kadim toplumu olarak Türkler ve Ermeniler bin yıldır omuz omuza yaşadıkları bu coğrafyada, ortak bir tarihi ve kültürü paylaşmıştır. Ermeni toplumu, gerek Osmanlı İmparatorluğu gerek Cumhuriyetimizin yüzyıla yaklaşan geçmişinde çok kıymetli evlatlar yetiştirerek ülkemizin gelişimine büyük katkılarda bulunmuştur.
Dün olduğu gibi bugün de Ermeniler, ülkemizin eşit ve hür vatandaşları olarak, sosyal, siyasi ve ticari hayatımızın her alanında önemli roller üstlenmektedir. Yüzyıllarca sevinç ve tasada ortak iki halkın, geçmişin yaralarını sarması ve insani bağlarını daha da kuvvetlendirmesi hepimizin ortak amacıdır. Bu doğrultuda son 14 yılda birçok adım attık, tarihi nitelikte reformları hayata geçirdik.Osmanlı Ermenilerinin hatırasına ve Ermeni kültürel mirasına sahip çıkmaya yönelik çalışmalarımızı, önümüzdeki süreçte artarak sürdüreceğiz.

Bu vesileyle şu hususun altını özellikle çizmek isterim: Ülkemizdeki Ermeni cemaatinin huzuru, güvenliği ve mutluluğu bizim için özel öneme sahiptir. Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini ikinci sınıf hissetmesine tahammülümüz yoktur.

Türkiye Ermenileri Patriği seçiminin kısa zamanda neticelenmesini temenni ediyor, çalışmalarınızda sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Bu düşüncelerle, yirminci yüzyılın başında yaşamını yitiren Osmanlı Ermenilerinin hatıralarını bir kez daha yâd ediyorum. Birinci Dünya Savaşı'nın sıkıntılı şartlarında hayatını kaybeden milyonlarca Osmanlı vatandaşına Allah'tan rahmet niyaz ediyorum."

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.