SON DAKİKA
Hava Durumu

İçişleri Bakanlığı'ndan Alevileri hedef alan duvar yazısıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İstanbul Pendik ilçesinde Alevileri hedef alan duvar yazılarına tepki gösterdi. Çataklı, daha önce benzer olayların yaşandığını, kolluk kuvvetlerince müdahale edildiğini belirterek 'Tüm vatandaşlarımız müsterih olsunlar' ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2020 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2020 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
İçişleri Bakanlığı'ndan Alevileri hedef alan duvar yazısıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul Pendik ilçesindeki apartmanın bahçe duvarına Alevi vatandaşlarla ilgili ayrıştırıcı ifadeler yazıldığını, bazı kesimlerin bu olayı mezhepsel çatışma zeminine çekmeye çalıştığını kaydetti.

Çataklı, "Olay daha soruşturma aşamasındayken, henüz fail ya da failler ile ilgili bilgi yokken, ülkemizdeki kardeşlik ve huzur ortamından rahatsız olanlar, provokatif paylaşımlar ve haberlerle, bu hadiseyle ilgili karanlık arzuları doğrultusunda bir algıyı kamuoyuna benimsetmeye çalışmaktadırlar. Daha önce benzer olaylar, aynı kesimlerce, yine aynı şekilde kamuoyu ile paylaşılmış, yapılan araştırmalar ve soruşturmalar neticesinde olayların aslı ortaya çıkarılmıştır.

Vatandaşlarımıza yönelik tehdit içerikli bu ve buna benzer yazılarla ve işaretlerle ilgili ihbarlara kolluk kuvvetlerimizce müdahale edilmektedir. 2017 yılından bugüne kadar faili veya failleri tespit edilen 6 olayda 11 şüpheli hakkında işlem yapılmış, bu kişilerin adli makamlara intikalleri sağlanmıştır. Tüm vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Bin yıldır kardeşlik içinde yaşadığımız Anadolu topraklarında etnik kökeni, mezhebi ve sosyal ve siyasal kimliği üzerinden kardeşliğimizi ve huzurumuzu tehdit etmeye yönelik girişimlere, bundan önce müsaade edilmediği gibi sonra da müsaade edilmeyecek." dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.