SON DAKİKA
Hava Durumu

Mücahit Birinci’nin ifadesi ortaya çıktı

Özgür Özel’in 2 milyon dolar iddiası sonrası avukat Mücahit Birinci ifade verdi. Suçlamaları reddeden Birinci’ye yurtdışı yasağı ve imza şartı getirildi.Birinci’nin ifadesi ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2025 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2025 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Mücahit Birinci’nin ifadesi ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, eski AKP MKYK üyesi avukat Mücahit Birinci hakkında ortaya attığı “2 milyon dolar” iddiası sonrası başlatılan soruşturmada kritik gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü dosya kapsamında Birinci’nin ifadesi alındı. Hakkında haftada bir gün imza verme ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Özel’in iddiası sonrası soruşturma

Özgür Özel, 14 Ağustos’ta yaptığı açıklamada Mücahit Birinci’nin, İBB soruşturması kapsamında tutuklu iş insanı Murat Kapki’den, serbest kalması karşılığında 2 milyon dolar istediğini ileri sürmüştü. Açıklamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve Birinci’nin şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurdu.

Birinci suçlamaları reddetti

Mücahit Birinci savcılığa verdiği ifadesinde, Kapki ile cezaevinde görüştüğünü doğruladı ancak 2 milyon dolar talep ettiği iddiasını kesin bir dille reddetti. Birinci, “25 yıllık avukatım, hiçbir şekilde para talebim olmadı. Yalnızca avukatlık görevimi yerine getirmeye çalıştım. Bu iddialar siyasi bir komplo çalışmasıdır” dedi.

Birinci, Kapki’nin kendisine vekalet verdiğini, 31 Temmuz 2025’te cezaevine giderek yaklaşık 20 dakika görüştüğünü aktardı. Ancak müvekkil adayının dosyasını yeterli bulmadığını ve bu nedenle savunmayı üstlenmediğini ifade etti.

Adli kontrol kararı

Savcılık, Birinci hakkında yurtdışı yasağı ve haftada bir gün imza şartı ile adli kontrol uygulanmasına karar verdi. Birinci, Kapki’den 2 milyon dolar istediği yönündeki suçlamaları “mesleki ilkelere aykırı” dedi.

Siyasi tartışma büyüyor

CHP lideri Özgür Özel’in açıklamalarıyla gündeme gelen dosya, iktidar ve muhalefet arasında yeni bir gerilime yol açtı. Birinci ise ifadesinde, “Şikayet siyasi komplo niteliğindedir. Avukatlık görevimi yerine getirdim” sözleriyle suçlamaları geri çevirdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.