SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Putin 'Müsaade etmeyiz' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'den söz aldığını, YPG'nin rejim elbisesi içinde kalmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2019 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2019 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Erdoğan: Putin 'Müsaade etmeyiz' dedi

Türkiye, Suriye konusunda Amerika'dan sonra Rusya ile de bir mutabakata imza attı. Türkiye ile Rusya arasındaki 10 maddelik Suriye mutabakatında, Suriye'nin geleceğine ilişkin yine Türkiye'nin istedikleri oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün günübirlik ziyaret ettiği Rusya'da, terörle mücadele, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin sağlanması ile mültecilerin geri dönüşü noktasında tarihi bir mutabakata imza atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin'in daveti üzerine geldiğimiz Soçi'de önemli bir anlaşmayı gerçekleştirmiş olduk. Bu anlaşma ile terör koridoruna bir darbe daha vurduk." dedi. Erdoğan ayrıca açıklamasında "Biz Sayın Putin'e bir hatırlatma yaptık; sizin dediğinizin değişik bir versiyonuydu. Dedik ki 'Bunlar icabında rejimin elbiselerini giymek suretiyle arazide kalırsa ne olur?' 'Müsaade etmeyiz' dedi. Takipte olacağız." ifadelerini kullandı.

"PUTİN MÜSAADE ETMEYİZ DEDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'deki zirve dönüşünde 10 maddelik mutabakata ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Putin'e bir hatırlatma yaptık; dedik ki 'Bunlar icabında rejimin elbiselerini giymek suretiyle arazide kalırsa ne olur?' 'Müsaade etmeyiz' dedi. Takipte olacağız." dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.