SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'li papaz Andrew Brunson hakkında karar günü

Hakkında 35 yıl hapis cezası istenen Amerikalı papaz Brunson, bugün hakim karşısına çıkarılacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 06:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
ABD'li papaz Andrew Brunson hakkında karar günü

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson yargılanmak üzere Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürüldü.

DpSUOgzUwAEt_Dy

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Brunson evinden çıktığı sırada yoğun güvenlik önlemi aldı.

DpSURJsVsAAg2oR

Emniyet güçleri eşliğinde Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürülen Brunson'ın yargılandığı davanın duruşması bu yerleşkede yapılacak.

DpSUSHyUcAAD8TL

DAVANIN GEÇMİŞİ

9 Aralık 2016'da tutuklanan ABD'li rahip Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, Brunson'un din adamı görüntüsü altında söz konusu terör örgütleri adına suç işlediği ve genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı ifade edildi. Brunson'ın FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege Bölgesi imamı firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasından yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği iddia edildi.

DpSUUOqUwAYSchq

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.