SON DAKİKA
Hava Durumu

42 köy terörden arındırıldı!

Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerine bağlı 42 köy, Barış Pınarı Harekatı kapsamında, YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2019 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2019 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
42 köy terörden arındırıldı!

Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde, Fırat'ı doğusunda olan Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde 42 köy PKK/YPG'li teröristlerden temizlendi.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturma amacıyla terör koridorunu bitirmek ve bölgeye barış getirmek hedefiyle TSK ve Suriye Milli Ordusu'nun da desteği ile Barış Pınarı Harekatı sürüyor.

Suriye-Türkiye sınırında olan Tel Abyad ve Rasulayn ilçesinde 42 köy harekat çerçevesinde teröristlerden arındırıldı.

Tel Abyad ve Rasulayn'da alınan köyler şu şekilde:

Bir Aflaah, Dabaa, Ebu Calut, Recan, Acla, Ebu Calut, Dadat, Deham, Zazua, Şakba, Tel Abdullah, Um Harmala, Ziyade, Saide, Raviye ve Tuveyne, Abu Kabir, Huylan Şarkiye, Ruveybe, Serd, Cendavi, İsavi, Rakba, Muhysiniyye, Kuneytira, Hatun, Kayun, Ayşah, Ruveybe, Serd, Cendavi, Advaniyye, Samo, Şeria, Kattar, Er Rasim, Turuydin, İsavi, Diik Şarki, Bir Şamoo, Mabruka, Camus, Hüsnü Garbiyya, Hüsnü Şarkiyya, Kulayah, Rafah, El Gacir.

Ayrıca PKK/YPG'den kaçan 24 teröristte, güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

4ts5ytdy5tu6u66

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.