SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Şimşek'ten özel sektörün finansmana erişimine yönelik açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iç borç çevirme oranını gelecek yıl belirgin şekilde azaltacaklarını belirterek "Kamu borçlanma ihtiyacının azalmasıyla, özel sektörün finansmana erişimi kolaylaşacak ve reel sektörün büyümesi desteklenecektir" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2025 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2025 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Bakan Şimşek'ten özel sektörün finansmana erişimine yönelik açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NSosyal hesabından, konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Deprem harcamalarının etkisiyle yüzde 130'u aşan iç borç çevirme oranını, gelecek yıl belirgin şekilde azaltacaklarını bildiren Şimşek, "Kamu borçlanma ihtiyacının azalmasıyla özel sektörün finansmana erişimi kolaylaşacak ve reel sektörün büyümesi desteklenecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Deprem harcamalarının etkisiyle yüzde 130’u aşan iç borç çevirme oranını önümüzdeki sene belirgin şekilde azaltacağız.

Kamu borçlanma ihtiyacının azalmasıyla özel sektörün finansmana erişimi kolaylaşacak ve reel sektörün büyümesi desteklenecektir.
https://t.co/qoq4wP9ksk

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) October 17, 2025 ">http://

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.