SON DAKİKA
Hava Durumu

Katalonya'nın bağımsızlık ilanı iptal edildi

İspanya Anayasa Mahkemesi Katalonya'nın bağımsızlık kararını iptal etti. Katalan lider Puigdemont ise ''Diyalog karşılığı sonucu askıya almaya hazırız. Bu iddianame Madrid'in agresif olduğunu gösteriyor. İspanya hükümeti gibi hareket etmeyeceğiz.'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2017 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2017 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Katalonya'nın bağımsızlık ilanı iptal edildi

İspanya Anayasa Mahkemesi Katalonya Parlamentosu'nun tek taraflı olarak ilan ettiği bağımsızlığını iptal etti.

''DİYALOG KARŞILIĞI SONUCU ASKIYA ALMAYA HAZIRIZ''

Mahkemenin kararı açıkladığı dakikalarda Katalonya Başkanı Carles Puigdemont Brüksel'de basın toplantısı düzenledi. Puigdemont, Katalanların İspanya Hükümeti'nin attığı adımlar sonucunda karar aldığını söyledi. Puigdemont, "Diyalog karşılığı sonucu askıya almaya hazırız" dedi.

''MADRİD NE KADAR AGRESİF OLDUĞUNU GÖSTERDİ''

Puigdemont, İspanyol savcının açıkladığı iddianameye de değindi. Katalan Başkani "Bu iddianame, Madrid'in ne kadar agresif olduğunu gösterdi. Ben meşru Başkan olarak Brüksel'e geldim ve Katalonya problemini Avrupa'nın kalbinde göstermek istedim. İspanyol mahkemesinin suçları değil fikirleri yargıladığını göstermek için buraya geldim.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.