SON DAKİKA
Hava Durumu

İran'dan İsrail ve ABD'ye rest: Kara savaşına hazırız!

İran Meclis Başkanı Kalibaf'tan ABD'nin kara saldırısı ihtimallerine “Gelin bekliyoruz” karşılığı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2026 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2026 23:18
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
İran'dan İsrail ve ABD'ye rest: Kara savaşına hazırız!

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD’nin olası kara saldırısı senaryolarına, “Silahlı, hazırlıklı ve dimdik ayaktayız. Gelin bekliyoruz.” sözleriyle cevap verdi.

Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump’ın değerlendirmelerine X sosyal medya platformundaki paylaşımıyla yanıt verdi.

İran tarafından başlatılan ve gönüllülerin savaşmaya istekli olduğunu göstermeyi hedefleyen “Canfeda” seferberliğine 4 gün içerisinde milyonlarca İranlının katıldığını vurgulayan Kalibaf, şu açıklamalarda bulundu:

“7 milyon İranlı, kısa sürede ulusal bir kampanya ile silahlanmaya, düşmana karşı koymaya ve vatanlarını korumaya istekli olduklarını gösterdi. Net bir şekilde ifade ediyorum; ülkemizi savunmak için söz vermiyoruz, harekete geçiyoruz. Geçmişte de bunu yaptık ve şimdi de hazırız.”

Kalibaf, ABD’nin kara saldırısı olasılığına ilişkin, “Silahlı, hazırlıklı ve dimdik ayaktayız. Gelin bekliyoruz.” dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.