SON DAKİKA
Hava Durumu

Muğla Menteşe’de ev yangını söndürüldü

Muğla’nın Menteşe ilçesinde ahşap çatılı müstakil evde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Bir kişi yaralandı, ev kullanılamaz hale geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2025 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2025 22:52
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Muğla Menteşe’de ev yangını söndürüldü

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Karamehmet Mahallesi’nde ahşap çatılı müstakil bir evde çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın, saat 19.00 sıralarında Taşçılar Sokak’ta bulunan tek katlı bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Ahşap malzemeli yapının alevlere karşı dayanıksız olması, yangının kısa sürede tüm binayı sarmasına neden oldu. Mahalle sakinlerinin hortumlarla müdahale etmeye çalıştığı yangın, hızla büyüyerek kontrolsüz hale geldi.

İhbar üzerine ekipler sevk edildi

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazözler ile itfaiye, sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. Ancak sokakların dar olması nedeniyle ekip araçları yangın noktasına ulaşmakta zorlandı. Bu durum üzerine vatandaşlar insan zinciri oluşturarak hortum taşıyarak ekiplerin müdahalesine destek verdi.

İki kardeş kurtarıldı, biri yaralandı

Yangın sırasında evde bulunan Adnan ve Nursel Gülceoğlu kardeşler, çevredeki vatandaşlar ve ekiplerin yardımıyla güvenli alana alındı. Olayda Nursel Gülceoğlu’nun kolundan hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapıldı.

Ev kullanılamaz hale geldi

Yoğun çabalara rağmen tamamen yanan ahşap ev kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.