SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi için Çin’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine katılmak üzere Çin’in Tiencin kentine geldi. Erdoğan, Şi Cinping ve liderlerle görüşecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2025 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2025 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi için Çin’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi için Çin’in Tiencin kentine ulaştı. Erdoğan’ı, Binhay Uluslararası Havalimanı’nda Çin Devlet Bakanı Ley Haycao, Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Selçuk Ünal ve elçilik personeli karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve diğer bakanlar ile üst düzey isimler eşlik etti. Heyette ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da yer aldı.

Erdoğan Şi Cinping ile bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ŞİÖ zirvesi kapsamında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in liderler onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak. Zirvede, üye ülkeler arasındaki iş birliği, ticaret ve güvenlik konuları gündeme gelecek. Erdoğan’ın ayrıca Şi Cinping başta olmak üzere birçok liderle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.