SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında Gazze Barış Planı görüşmesi

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında Gazze Barış Planı görüşmesi yapıldı. Hakan Fidan ve Faysal bin Ferhan, planın ikinci aşamasına yönelik hazırlıkları ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2026 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2026 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Türkiye ve Suudi Arabistan arasında Gazze Barış Planı görüşmesi

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında diplomatik temaslar sürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile 2026 yılı içinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ve Gazze Barış Planı’nın ikinci aşamasına yönelik hazırlıklar ele alındı.

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşme iki ülke arasındaki siyasi ve diplomatik iş birliği çerçevesinde yapıldı. Bölgesel gelişmelerin yanı sıra Gazze’de yürütülen barış sürecine ilişkin mevcut durum değerlendirildi.

Gazze Barış Planı gündemdeydi

Telefon görüşmesinde, Gazze Barış Planı’nın ikinci aşamasına yönelik hazırlıklar detaylı şekilde ele alındı. Taraflar, planın mevcut aşamasında gelinen noktaya ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

İkili ilişkiler değerlendirildi

Görüşmede Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkiler de gündeme geldi. Diplomatik temasların sürdürülmesi ve bölgesel konularda istişare mekanizmalarının devam ettirilmesi konuları değerlendirildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.