SON DAKİKA
Hava Durumu

Barış için 'Antalya' umudu! Ukrayna ve Rusya tarafları Türkiye'de görüşecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla 10 Mart'ta Antalya Diplomasi Forumu'nda üçlü formatta görüşeceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2022 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2022 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Barış için 'Antalya' umudu! Ukrayna ve Rusya tarafları Türkiye'de görüşecek

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 12'nci güne girilirken çatışmalar sürmeye devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde iki ülke arasındaki savaşa ilişkin yaptığı açıklamada, "Ne Ukrayna'dan ne de Rusya'da vazgeçmeyiz." demişti.

TÜRKİYE SAVAŞTA DEVREYE GİRDİ: RUS VE UKRAYNALI MEVKİDAŞLAR GÖRÜŞECEK

Türkiye'nin iki ülke arasındaki uzlaşmacı tavrı meyvesini verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov işe Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba'nın bir araya geleceğini duyurdu.

3'LÜ ZİRVE ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU'NDA

Çavuşoğlu, yapılacak görüşmeye ilişkin detayları da paylaştı. Çavuşoğlu kendisinin de katılımıyla birlikte 10 Mart Perşembe günü Antalya'da Diplomasi Forumu'nda üçlü bir zirve yapılacağını açıkladı.

"İKİ TARAFI BULUŞTURMAK İÇİN YOĞUN ÇABA GÖSTERDİK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde: "İki tarafı buluşturmak için yoğun çaba gösterdik. Lavrov-Kuleba Antalya'da görüşecek. 10 Mart Perşembe günü Antalya'da Diplomasi Forumu'nda üçlü formatta toplantı yapacağız."

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.