SON DAKİKA
Hava Durumu

İBB'ye yolsuzluk soruşturması! Erdoğan: Kaynakların kimlere peşkeş çekildiği deşifre oluyor

Başkan Erdoğan, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'İstanbul için gereken kaynakların kimlere nasıl aktarıldığı, kimlerin bu kaynaklardan faydalandığı detaylı şekilde ortaya çıkıyor.' şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2025 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2025 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
İBB'ye yolsuzluk soruşturması! Erdoğan: Kaynakların kimlere peşkeş çekildiği deşifre oluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması konusunda ise Erdoğan, "İstanbul'un kaynaklarının kimlere gittiği deşifre ediliyor. Normal şartlarda utanç duyan birinin bu gelişmeler sonrası insan içerisine çıkmaması lazım. Ancak bakıyorsunuz, ana muhalefetin başkanı utanması gerekirken etrafa siyasi ahlak dersi vermeye kalkıyor" yorumunu yaptı.

Başkan Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerine devam ederek, "İstanbul'un kaynaklarının nasıl peşkeş çekildiği, kimin cebine girdiği, kimin zenginleştiği açıkça ortaya çıkıyor. Normalde utanç hisseden birinin bu yaşananların ardından toplum önüne çıkmaması lazım. Ama görüyoruz ki ana muhalefet başkanı yüzü kızarması gerekirken çevresine siyasi ahlak dersi vermeye çalışıyor. Partisini sorunlarından arındırmak yerine, yolsuzlukları araştıran yargı mensuplarına hakaret ediyor, sorumluluk sahibi bir siyasetçiye yakışmayan bir dille bakanlarımıza saldırıda bulunuyor." dedi.

'Meyhane ağzıyla konuşmak siyaset değildir' diyen Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti: "Duyduklarımız karşısında gerçekten onun adına biz utanıyoruz. Üslubuyla, duruşuyla, kullandığı dili özenle seçmesi gereken siyasetçilerin, rakibimiz dahi olsa, hakaretle, kabalıklıkla, tehditle anılmasından dolayı onlar adına rahatsızlık duyuyoruz. Bu seviyede siyaset yapmayı milletimize ve temsil ettiğimiz makama saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Bu yüzden şimdiye dek hep sabırlı ve vakur davrandık. Boş işlerle ve sözlerle zaman kaybetmeye vaktimiz yok. Hedefimiz, gündemimiz belli: Türkiye Yüzyılı'nı inşa ediyoruz."

- "NE YAZIK Kİ MUHALEFET BU VİZYONUMUZU ASLA ANLAYAMADI"

Halkın refahını, huzurunu ve gelirini arttırma hedefinde olduklarını belirten Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'ni gelişmiş medeniyetlerin üstüne çıkarmak için çabalıyoruz. Yeni bir dünya düzeni hazırlanırken, Türkiye'nin bu sistemde hak ettiği yeri alması için uğraşıyoruz." dedi.

Bu hedeflere ulaşana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten Erdoğan, 23 yıldır hep ileriye baktıklarını söyledi.

Başkan Erdoğan, sözlerine şunları ekledi: "Politikalarımızı daima orta ve uzun vadeli bir perspektifle belirledik. Mevcut problemleri çözüme ulaştırırken 20-50 yıl sonrasında ortaya çıkabilecek olası sorunlara da çözüm arayışına girdik. Ne yazık ki muhalefet bu vizyonumuzu hiçbir zaman anlamadı. Ülkemizdeki bazı ideolojik kesimler ufkumuzu anlamaktan uzak kaldı. Ülkenin yüksek çıkarlarını değil, kendi küçük menfaatlerini düşündüler. Onların zihniyetini geçtiğimiz hafta bir kez daha izledik."

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.