SON DAKİKA
Hava Durumu

Ödemiş’te orman yangını yayıldı: iki köy daha tahliye ediliyor

İzmir Ödemiş’te çıkan orman yangını iki köyü tamamen etkisi altına aldı. Bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi kayıp. Yangın hızla yayılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2025 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2025 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Ödemiş’te orman yangını yayıldı: iki köy daha tahliye ediliyor

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Tosunlar Mahallesi’nde dün akşam saat 21.05’te başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangın, Suçıktı ve Tosunlar köylerini tamamen etkisi altına alırken, 81 yaşındaki İbrahim Erkan dumandan etkilenerek hayatını kaybetti.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, ilk müdahale 10 dakika içinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. 35 arazöz, 9 su ikmal aracı ve 4 dozerle başlatılan söndürme çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla birlikte 2 uçak ve 9 helikopter de katıldı.

İki köy tahliye edildi, iki köy daha boşaltılıyor

Yangının şiddetli ve iki yönlü rüzgarla birlikte kontrol altına alınamaması nedeniyle Suçıktı ve Tosunlar köyleri tamamen tahliye edildi. Alevlerin etkisi altındaki bu köylerde büyük maddi zarar oluşurken, Suçıktı’da yaşayan 81 yaşındaki bir vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi.

Yangının ilerlemesi nedeniyle Üzümlü ve Köseler köylerinde de tahliye işlemleri başlatıldı. Bölgede yaşayan vatandaşlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarıyla birlikte güvenli alanlara sevk ediliyor.

Yangın zeytinliklere yaklaştı, endişe büyüyor

Üzümlü köyü sakini Hüseyin Güler, “Yangının köyümüze kadar geleceğini tahmin etmedik. Bu dağlarda çocukluğum geçti. Şu anda zeytinliklere yaklaşmak üzere. Çam ormanları içindeyiz, çok yazık oldu” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına destek için bölgeye gelen Ali Devran ise, “Yangın ovaya inerse felaket büyür. Burada hem zeytinlikler hem asırlık çam ağaçları var. 1,5 metreyi bulan kuru otlar alevi taşıyor. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Dört kişi kayıp, arama çalışmaları sürüyor

Yangın bölgesinde söndürme çalışmalarına katılan ikisi ormancı olmak üzere toplam dört kişinin kayıp olduğu öğrenildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.