SON DAKİKA
Hava Durumu

Vali ve kaymakamlar Cumhurbaşkanını temsil edecek

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğine göre valiler ilde, kaymakamlar da ilçede Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası olacak

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2018 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2018 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Vali ve kaymakamlar Cumhurbaşkanını temsil edecek

Valiler ilde, kaymakamlar da ilçede Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası olarak görev yapacak.

Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle; Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğine 72. maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki 72/A maddesi eklendi.

Yeni eklenen maddede "Vali ilde Devletin ve Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası; kaymakam ilçede Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır" ifadesi yer aldı.

Bu; 81 ildeki valilerle 921 ilçedeki kaymakamların resmen Cumhurbaşkanının'nın da temsilcisi olmaları anlamına geliyor.

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.