SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Libya konusunda BM'ye çağrı

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya'daki savaşın sonlandırılmasını istedi. Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü'nün vakit kaybetmeden bölgeye gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2020 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2020 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Kılıçdaroğlu'ndan Libya konusunda BM'ye çağrı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden, 'Hükümete açık ve net çağrı' başlığıyla Libya ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin BM'nin 2259 sayılı kararı çerçevesinde uluslararası meşruiyeti olan bir hükümet olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, paylaşımında şunları söyledi:

"Bu sebepten ötürü Libya'daki iç savaşın bir an önce bitirilmesi ve ülkede akan kanın engellenmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün vakit kaybetmeden bölgeye gönderilmesi gerçekleşmelidir. Türkiye, bölgede istikrarın sağlanmasına önayak olmalıdır, tüm diplomatik çabasını da bu konuda ortaya koymalıdır." dedi.

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.