SON DAKİKA
Hava Durumu

Reina saldırısındaki Noel Baba: İddialara şaşırdım, saldırganı hiç görmedim

İstanbul Ortaköy’de yılbaşı gecesi Reina’da 39 kişinin öldürüldüğü saldırının ardından mekânda 9 yıldır çalışan ve o gece Noel Baba kostümü giyen Selçuk Ş. ilk kez konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2017 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2017 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Reina saldırısındaki Noel Baba: İddialara şaşırdım, saldırganı hiç görmedim

Her yıl müşterilere şirinlik olsun diye bu kıyafeti giyip içecek servisi yaptığını ve fotoğraf çektirdiğini söyleyen Selçuk Ş., saldırganı hiç görmediğini belirtti. Saldırı sonrasında Noel Baba kıyafetli bir kişiden bahsedildiğini, bunun saldırgan olduğunun söylendiğini hatırlatan Selçuk Ş., "Bunları okuyunca şaşırdım. Kamera görüntülerinde her şey var. O gece gidip emniyette ifade verdim. İçeride birden fazla saldırgan var mıydı, onu bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

 'SİLAH SESLERİ 1 DAKİKADAN FAZLA SÜRDÜ'

Selçuk Ş. yaşadıklarını şöyle anlattı: "Saat 01.15 sıralarında ‘Tak Tak!' diye silah sesleri geldi. Şampanya ya da konfeti patlatılıyor sandım. Etrafa baktım, insanlar üzerime doğru koşuyordu. Merdivenlerden yazlık restoran kısmına indim. İçeride Hollanda'dan gelen kız arkadaşım ve arkadaşları vardı. Silah sesleri 1 dakikadan fazla sürdü. Kız arkadaşımı bulmak için yukarı çıktım. Onu ve arkadaşlarını saklanırken buldum. Biz kaçarken insanlar da peşimizden gelmeye başladı. Nereye gideceklerini bilmiyorlardı. İnsanlara ‘Sakin olun' diye bağırdım.

'15-20 KİŞİ BİR ODAYA SAKLANDIK, ELİMİZE GEÇENLERİ KAPININ ÖNÜNE YIĞDIK'

Mutfak kısmındaki odaya girip saklandık. 15-20 kişiydik. Eşi ölen bir Lübnanlı kadın ağlıyordu. Kapının önüne gelen yaralı bir kadını daha içeri alıp kapıyı kapattık. Elimize ne geçtiyse kapının önüne yığdık. Yaralı bir kadına tampon yapıp kanını durdurmaya çalışıyorduk."

'POLİSE YERİMİZİ TARİF ETTİK'

Odada yaklaşık yarım saat kaldıklarını söyleyen Selçuk Ş., "Bu arada telefonla arkadaşlarımız bizi arıyor, biz de polisi arayıp saklandığımız yeri tarif ediyorduk. Sonra Özel Harekât polisi gelip bizi odadan çıkardı" dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.