SON DAKİKA
Hava Durumu

Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin bilirkişi raporunda çarpıcı detay

Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin bilirkişi raporunda, elektrik sisteminde herhangi bir koruma önlemi bulunmadığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2025 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2025 23:34
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin bilirkişi raporunda çarpıcı detay

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in site havuzunda uğradığı elektrik akımı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin bilirkişi raporunun ön tespitleri, dikkat çeken ihmal iddialarını gün yüzüne çıkardı. Rapora göre, villanın ana şalterinde kaçak akım koruma sistemi bulunmazken, havuz makine dairesindeki mevcut sistemin ise korozyon nedeniyle işlevsiz hale geldiği saptandı.

Korozyon nedeniyle güvenlik sistemi devre dışı kaldı

Makine ve elektrik mühendislerinden oluşan bilirkişi heyetinin yaptığı incelemeye göre, havuz makine dairesinde kaçak akım koruma sistemi bulunsa da, sistemin korozyona uğradığı ve işlevini tamamen yitirdiği tespit edildi. Ayrıca, Başkan Zeyrek’in oturduğu villanın ana şalterinde hiçbir koruma önleminin yer almadığı belirlendi. Bu durum, olası bir elektrik kaçağında müdahale sistemlerinin devreye girmediğini ortaya koydu.

68-80 volt arası değişen elektrik akımına maruz kaldı

Raporda yer alan teknik veriler, Başkan Zeyrek’in yaklaşık 68 ila 80 volt arası değişen bir elektrik akımına kapıldığını ortaya koydu. Bilirkişi heyeti, 50 volt üzerindeki elektrik akımlarının öldürücü olabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, Zeyrek’in filtreleme sistemindeki arızayı kontrol etmek üzere makine dairesine indiği, ıslak ve nemli zeminde çıplak ayakla bulunduğu da raporda kaydedildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.