SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan yaptırım mesajı: Gerekiyorsa İncirlik'i kapatırız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında yaptığı açıklamalarda 'Kapatılması gerekiyorsa İnciklik'i de kapatırız, Kürecik'i kapatırız.' ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2019 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2019 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Erdoğan'dan yaptırım mesajı: Gerekiyorsa İncirlik'i kapatırız!

ATV ve A Haber ortak canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı, NATO ve ABD'de yaşanan Türkiye tartışmalarıyla ilgili olarak sert konuştu ve “Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız” dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“(ABD Senatosunun 'Ermeni Soykırımı' kararı) Her şeyden önce Amerika Birleşik Devletleri iç siyasetindeki kamplaşmanın aleyhimize sonuçlar doğurduğunu, bazı çevrelerin Trump'ı zayıflatmak amacıyla ülkemizle ilgili gelişmeleri kendi çıkarları için suistimal ettiklerini üzüntüyle görmekteyiz.

Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz. Çok açık ve net, rahatlıkla söyleyeyim. Amerika'da Kızılderililerle ilgili olarak bunu söylememek konuşmamak mümkün mü? Kızılderililerin tarihi, Amerika'nın yüz karasıdır.

Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız.

Doğu Akdeniz havzası önemli hidrokarbon rezervlerine sahip. Son dönemde bazı şirketlerin keşif haberlerini de duyuyoruz. Olur ki belki yanımıza uluslararası camiada güçlü olan bazı şirketleri de alma durumu söz konusu olabilir.

Türkiye olarak derdimiz petrol değil, derdimiz burada (Suriye) yaşayan vatandaşların huzurunun nasıl sağlanacağı.”

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.