SON DAKİKA
Hava Durumu

AFAD, Sednaya Hapishanesi'nde arama çalışmalarına başladı

Türkiye, Suriye'nin Sednaya Hapishanesi'nde mahsur kalan kişilere ulaşmak amacıyla AFAD ekiplerini bölgeye gönderdi. AFAD Başkanı Okay Memiş'in öncülüğünde, 120 kişilik ekip ve 43 araç Sednaya’ya ulaştı ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2024 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2024 22:43
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
AFAD, Sednaya Hapishanesi'nde arama çalışmalarına başladı

Arama çalışmalarında, yer altındaki olası odalar ve tünellerin incelenmesi için gelişmiş teknolojik cihazlar kullanılacak. AFAD Başkanı Memiş, "Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız. Bu zor günlerde Türkiye olarak yardım elimizi uzatıyoruz" dedi.

ÇEVRESİNDE TARAMA YAPILACAK

AFAD ekibine, Türkiye'nin Şam Geçici Maslahatgüzarı Burhan Köroğlu da eşlik ederken, çalışmaların yalnızca hapishane içinde değil, çevresindeki alanlarda da devam edeceği belirtildi. Çalışmalar, dünya genelinde dikkatle izleniyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.