SON DAKİKA
Hava Durumu

Pastırmanın kilo fiyatı 170 liraya kadar çıktı

Kayseri'nin meşhur pastırmasının kilo fiyatı, Ramazan ayı öncesinde katlandı. Kilosu 145 TL'den 170 TL'ye yükseldi. Dilimi 3 TL'den satışa çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2020 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2020 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Pastırmanın kilo fiyatı 170 liraya kadar çıktı

Kayseri'nin en önemli ürünü pastırmanın fiyatı, Ramazan öncesinde zamma uğradı. Büyükbaşın sırt kısmından hazırlanan antrikot pastırmanın kilo fiyatı 145 TL'den 170 TL'ye yükseldi.

Bir dilimi 3 TL

Şehirde 30 yıldır pastırma  satışı yapan Mustafa Tokluman, "Pastırmanın fiyatı kasabın satmış olduğu ete göre oluyor. Pastırmada 110 TL'den başlayıp 170 TL'ye kadar fiyat aralığı var. En çok tercih edilen sırt pastırmamız. Hayvanın sırt bölgesinden çıkıyor yağsız ve yumuşak oluyor.

Bir dilim pastırma 3 ile 3.5 TL arasında oluyor. Pastırma fiyatlarına yüzde 20 oranında artış oldu. 145 ile 150 TL arasında satmış olduğumuz sırt pastırma, 170 TL fiyat aralığında." dedi.

Tokluman, "Bu virüsten dolayı ticaret durdu. Kayseri'deki sucuk ve pastırma satışları yüzde 95 oranında düştü. Bizim en iyi ay dediğimiz Ramazan ayı geldi. Satışlarımız bu dönemde artış gösterirdi. Fakat virüsten dolayı işlerimiz durmuş durumda." dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.