SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehmet Şimşek enflasyon rakamlarının düşeceğini açıkladı

Bakan Şimşek, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, rakamların aralık ayından itibaren kalıcı düşüş sürecine gireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 08:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Mehmet Şimşek enflasyon rakamlarının düşeceğini açıkladı

Açıklanan verilere göre yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 12,98, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 17,30 oldu.

Tüketici fiyatları bazında kasımda en yüksek fiyat artışı yüzde 45,29 ile domateste görülürken, en fazla fiyat düşüşü yüzde 19,95 ile karnabaharda oldu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda yüzde 1,49, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2,02 arttı.

"ARALIK'TA TERS YÖNDE DÜZELTMESİ OLACAKTIR"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıklanan verilerle ilgili, "Enflasyonda aralıktan itibaren kalıcı düşüş süreci başlayacaktır; hükümetimiz bu amaç için gereken desteği vermeye devam edecek." dedi.

Şimşek, Twitter hesabından enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Enflasyondaki yükseliş daha çok gıda fiyatlarından kaynaklanmakta.

Kasım ayı yıllık enflasyondaki 1.08 puanlık artışın 0.52 puanı işlenmemiş gıdadan geliyor; sebze fiyatlarındaki dönemsel faktörlerden kaynaklanan geçici etki var. Aralık'ta ters yönde düzeltmesi olacaktır.

"KALICI BİR DÜŞÜŞ SÜRECİ BAŞLAYACAK"

Gıda komitesi bu tarz oynaklıklara kalıcı çözüm üretmeyi amaçlıyor; gerekli tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz. Enflasyonda Aralık'tan itibaren kalıcı bir düşüş süreci başlayacaktır; hükümetimiz bu amaç için gereken desteği vermeye devam edecek."

 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.