SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Varank, yerli üretim elektrikli faytonu test etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, motor yarışı düzenlenilen İstanbul Park'ta yerli üretim elektrikli faytonun direksiyonuna geçerek test etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2020 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2020 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Bakan Varank, yerli üretim elektrikli faytonu test etti

Bakan Varank, Bursa ve Denizli'de elektrikli araç üretimi yapan firmanın elektrikli faytonunu, Tuzla İstanbul Park'ta test etti.

Elektrikli faytonla ilgili bilgi alan Varank, faytonun ve diğer elektrikli araçlarının direksiyonuna geçti.

Varank, test sürüşü sonrası açıklamasında, "Bu firma, yerli golf, elektrikli araçlar üretiyor. İnovatif bir ürün olan elektrikli fayton da yaptılar. Biz de belediye başkanlarımız ve valimizi yanımıza aldık aracı test ettik. Çok memnun kaldık, kullanışlı bir araç" dedi.

Varank, atlı faytonların elektrikli alternatifinin olduğunu, hayvanlara eziyet edilmemesi için elektrikli araçların kullanılmasını vurguladı.

Yerli üreticilere destek verilmesine dikkat çeden Varank, "Her ortamda yerli üretimin öneminden bahsediyoruz. Ülkemizde üretilen ürünlerin yabancı ürünlere tercih edilmesini çok istiyoruz. Yerli ürünlere fiyat avantajı uygulanmasıyla ilgili mevzuat şu an uygulamada" diyerek konuştu.

RESIMID_41076837

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a test anlarında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da eşlik etti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.