SON DAKİKA
Hava Durumu

Macron'dan Esad rejiminin saldırılarına tepki: Kınıyorum!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Esad rejiminin İdlib'de sivil halka düzenlediği saldırıları kınadığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2020 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2020 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Macron'dan Esad rejiminin saldırılarına tepki: Kınıyorum!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brüksel'de düzenlenen "Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi" öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"ESAD'I KINIYORUM"

İdlib'de yaşananların görmezden gelinemeyeceğini belirten Emmanuel Macron, "İdlib'de bugün ve birkaç haftadır en kötü insani dramlardan biri yaşanıyor. Beşar Esad rejiminin İdlib'de sivil halka karşı birkaç haftadır düzenlediği saldırıları şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Macron, İdlib'deki saldırılarda sivil halkın ve sağlık merkezlerinin hedef alındığını da dile getirdi.

"AB İLE BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETMEK İSTİYORUZ"

Teröristlerle mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu konuda AB üyesi 27 ülkeyle bir karar almak istediğinin de altını çizdi.

Macron, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) bu konuda sorumluluk alma çağrısında bulunarak, "Hiçbir şey uluslararası insani hukuka saygı gösterilmemesine gerekçe olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.