SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ okullarından mezun olanların denkliği iptal!

690 sayılı KHK'da yer alan hükme göre, FETÖ veya PKK'ya yakın yurt dışı eğitim kurumlarından alınan diplomalara denklik verilmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2017 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2017 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
FETÖ okullarından mezun olanların denkliği iptal!

Yeni KHK ile FETÖ okullarından mezun olanların denkliği iptal edildi.

690 sayılı KHK'da yer alan hükme göre, FETÖ veya PKK'ya yakın yurt dışı eğitim kurumlarından alınan diplomalara denklik verilmeyecek.
690 sayılı KHK ile getirilen düzenleme şu şekildedir:

MADDE 65 - 2547 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 31 - Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yurtdışındaki yükseköğretim kurumları, enstitü ve merkezlerden mezun olanların eğitimlerine ilişkin olarak almış oldukları diploma ve derecelerin denklik işlemleri yapılmaz ve bu hususta başlamış olan işlemler tamamlanmaz."

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.