SON DAKİKA
Hava Durumu

Çekirge istilası haberlerinin ardından Yüksekova'dan şaşırtan görüntü!

İran'ı istila eden çekirgeler, Hakkari'de Yüksekova ilçesinde görüldü. Ordu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sevgili çekirge istilasını değerlendirdi. Sevgili, 'Geliyorlar yok edecekler durumu yok. Ülkemizde tehdit edici türler var, kontrol etmek gerekiyor' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
Çekirge istilası haberlerinin ardından Yüksekova'dan şaşırtan görüntü!

İlçede esnaflık yapan vatandaş, dükkanını açtığında kapısının önünde bir çekirge gördü. Eline aldığı peçeteyle çekirgeyi yakalayan vatandaş, "Bu mevsimde çekirgenin burada olması beni şaşırttı. Büyük ihtimalle İran ve Irak'tan geldi. Metreyle ölçtüm, tam 8 santimetre uzunluğunda." dedi.

875461

Yüksekova Belediyesi veteriner hekimi Hekim Kaçan da çekirgenin bu mevsimde görülebilecek çekirge olmadığını belirterek, "Muhtemelen bu çekirge Irak ve İran'ı istila eden sürüdendir. Hava daha sıcak olsaydı, bu çekirge sürüsü burdan geçebilirdi. İnanılmaz Yüksekova'da bu mevsimde çekirge görüldü." dedi.

Ordu ÜniversitesiMoleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sevgili, şunları söyledi:

"Bunlara çöl çekirgesi denir. Bunlar birbirleriyle çok yakın temasta oldukları zaman bulundukları alanda bitkileri bitirip, toplu olarak daha başka bölgelere göç ediyorlar. Tarım alanları için büyük sıkıntı oluşturuyorlar. Çöl çekirgesinden farklı bizim ülkemizde yaşayan bazı çekirgeler var. Bunlar bizim ülkemizde çok aşırı ürediklerinde bazı zararlar veriyor. Geçen ve daha önceki sene Şanlıurfa'da değişik bölgelerde bazı çekirge türleri lokal alanlarda ciddi zararlara neden oldu." dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.