SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Afrin operasyonu açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, olası Afrin operasyonu konusunda 'Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz' açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 06:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
hurhaber.com
ABD'den Afrin operasyonu açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, günlük basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "ABD'den yapılan açıklamalara rağmen biz tatmin olmadık" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Açıklamaları görmedim, ama (Çavuşoğlu) böyle hissettiyse üzgünüm" dedi.

‘'HERKES DAEŞ'E YOĞUNLAŞMALI''
Nauert, muhtemel Afrin operasyonu konusunda ise Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırarak, "Herkes DAEŞ'e yoğunlaşmalı" dedi.

Sözcü, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın sözlerine atıfla, "Biz Türklerle yerel unsurlarla ne yapmaya çalıştığımızı paylaştık. Yerel unsurlar, DAEŞ'ten geri alınmış bölgelere güvenlik sağlıyor" iddiasında bulundu.

Suriye'de ortak hedefin DAEŞ olması gerektiğine vurgu yapan Nauert, "(Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapıp yapmayacağını) bilmiyoruz. Türkiye'ye böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz. Herkesin gözü DAEŞ'te olmalı" ifadesini kullandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.