
İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle market ve süpermarketler ile ilgili polis ve jandarma ekiplerinin 81 ilde yaptığı denetimlerde 1183 işletme sahibi ve müşteriye adli işlem yapıldığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamayla, virüsle mücadele kapsamında, 81 il valiliğine 24 Mart'ta yollanan genelgeyle il ve ilçelerdeki bütüm marketlerin saat 09.00-21.00 arasında hizmet vereceği, müşteri sayısının doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda biri kadar olması gerektiği, markete girmek için bekleyenler arasında en az bir metre mesafe bulunması gerektiği, müşteri ve market çalışanlarının maske takmasının zorunlu olmasına dair düzenleme yapıldığı hatırlatıldı.
Genelge çerçevesinde polis ve jandarma ekipleri tarafından dün 81 ilde 35 bin 868 market ve süpermarketin denetlendiği belirtilen açıklamada, şunlar açıklandı:
"Bu denetimlerde genelgede belirtilen açılış kapanış saati, maske takmanın zorunluluğu, sosyal mesafe kurallarına uymamak, marketteki müşteri sayısının alanın onda birinden fazla olması, sebze meyve reyonlarında ürünlerin çıplak elle seçilmesi gibi nedenlerden 1183 iş yeri işletmeci/müşteriye Umumi Hıfzıssıha Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca adli işlem uygulandı."