
Buğday hasadının başladığı Trakya'da gözde tatil yerlerinden Saros Körfezi kıyılarını son günlerde uğur böcekleri istila etti. Edirne'de Enez ve Keşan ilçelerinde sahil kesimlerini istila eden yüz binlerce uğur böceği, yazlıklarla, iş yerlerini sardı.
Tatilcilerin denize girmelerini de zorlaştıran uğur böceklerinin bazen tatilcileri de ısırdığı belirtildi. Uğur getirdiğine inanılan ve buğdaya zarar veren böcekleri yiyerek beslenen uğur böceklerinden dolayı sahildeki işletmeciler de zor durumda kaldıklarını dile getirdi.
Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Mutlu Kılıç, yer yer ufak ısırıklarla insanları tedirgin eden uğur böceklerinin tamamen zararsız olduğunu belirtti.
Kılıç artışın sebeplerini şöyle açıkladı:
"Böyle yağışların bol olduğu yıllarda bu zararlılar bol oluyor. Dolayısıyla uğur böcekleri bol bol beslendikleri için nüfusları normalin üzerinde artıyor, pik yapıyor.
Bu yıl uğur böcekleri sayısında atış var, pik değerlerine ulaşmış durumda. Dolayısıyla nüfuslarında artışın temel sebebi besin bolluğu."