Maske sorunu hafta sonuna doğru çözülecek

Eczacılar Birliği Başkanı, 'Bu hafta sonuna doğru bütün illerde maske sorunu çözülecek' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2020 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2020 12:45
hurhaber.com

Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada maske sıkıntısı yaşanıyor. Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı başlattı.

Eczacılar Birliği Başkanı Çolak, Ankara'da şimdiye kadar toplam 2 bin eczaneye 8 milyon maske verildiğini söyledi. Ayrıca İstanbul'da eczanelerin yaklaşık 10 gündür maske dağıtımında büyük çaba harcadığını açıkladı.

Çolak, "10 günde her gün İstanbul'a 500 bin maske dağıtılıyordu, arrdından bu rakam 2.5 milyona çıktı. 1 milyona yakın maske de Ankara'ya geliyordu. Perşembe günü 31 ile gitti. Dün o illerimizde maske sorunu yok ve SMS'leri atıldı. Diğer illerde de bugünden itibaren gönderilmeye başlanacak. Bu hafta sonuna doğru diğer illerde maske sorunu bitecek." dedi.

Çolak, "Burada yanlış olan şey şu, o ilde ne kadar insan o maskelerden yararlanacaksa, o kadar SMS gidiyor. Bu da eczanelerde yığılmaya neden oluyor. Bir de vatandaşımız bu illerde hafta sonu sokağa çıkamadığı için pazartesiyi fırsat olarak değerlendiriyor. SMS'i gelmediği halde eczanelere maskesini sormaya geliyor. Bir eczaneye 500 maske gidiyor, bunu bizim vermemiz gereken insan sayımız 100 fakat eczanelere 300, 400, 500 insan geliyor." diyerek konuştu.

"Eczacılara koruyucu ekipman desteği istiyoruz"

Çolak, "Bu uzun süreli bir iş. Ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Eczane çalışanlarımızın önlüğe, tuluma ihtiyaçları var. Sağlık Bakanlığı'ndan beklentimiz var. Eczane çalışanlarımıza koruyucu ekipman konusunda destek istiyoruz. Eczane çalışanlarımıza belirli aralıklarla test yapılmasını talep ediyoruz. 10 günde bir kontrol edilmelerinde faydavar. Önümüzdeki süreçte açılacak ekonomik paketin içinde eczacılarımızın da bulunmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.