
Türkiye'de koronavirüsten ölü sayısının 30'a, vaka sayısı da 1.236'ya çıktı. Milli Savunma Bakanlığı da askerleri salgından korumak için harekete geçti.
Milli Savunma Bakanlığı şu ifadelere yer verdi:
"Vatani görevlerini yapmak üzere acemi birliklerine katılan ve bize emanet edilen gençlerimizi koronavirüse karşı korumak için her gayret sarf ediliyor.
Yeni celpler şehre gelişlerinden itibaren doğrudan birliklerine sevk edilmekte ve sağlık muayenesinden geçirilmektedir. Bütün bu işlemler sosyal mesafe kuralı çerçevesinde yapılmaktadır.
Eğitim birliklerine yeni katılanlar, temel askerlik eğitimlerini tamamlayarak yeni birliklere katılacak erbaş/erlerin 14 gün gözetim altında olması için gerekli tedbirler alınmaktadır. Bu hassas zamanda koronavirüsle ilgili sosyal medyadaki asılsız ve kötü niyetli haberlere itibar edilmemelidir."