Acun Ilıcalı ayrılığı sonrası ilk kez konuştu

Acun Ilıcalı, Fenerbahçe’deki başkan yardımcılığı görevinden ayrıldı. Ayrılığın ardından yaptığı açıklamada, bu yılın kariyerinin en zoru olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2025 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2025 12:59
hurhaber.com

Fenerbahçe’de başkan yardımcılığı görevini üstlenen Acun Ilıcalı, sürpriz bir kararla görevinden ayrıldı. Ilıcalı, ayrılığının ardından yaptığı ilk açıklamada, kulüpte geçirdiği bir yılı değerlendirerek kariyerinin en zorlu dönemini yaşadığını ifade etti.

“İnsanları incitmek istemiyorum”

Görevden ayrılığı sonrası sessiz kalan Acun Ilıcalı, İngiltere’de yayın yapan The Hull Daily Mail gazetesine konuştu. Ilıcalı, ayrılığa dair fazla detay vermemeyi tercih ederek, “Şu anda her şeyi gizli tutmak istiyorum çünkü olanların kulüp içinde kalması gerektiğini düşünüyorum. Yapacağım herhangi bir yorum insanları incitebilir, ki bunu istemiyorum” ifadelerini kullandı.

“Fenerbahçe süper bir güç ve bu büyük bir sorumluluk”

Ilıcalı, sarı-lacivertli kulüpte geçirdiği 12 ayı “büyük bir onur” olarak tanımlarken, Fenerbahçe gibi bir kulüpte görev almanın büyük bir zaman, enerji ve odak gerektirdiğini vurguladı. “Bir yıl boyunca Fenerbahçe’de sorumluluk aldım ve bununla aşırı derecede gurur duyuyorum” diyen Ilıcalı, Dominik Cumhuriyeti ve İstanbul’daki işleri ile İngiltere’de sahip olduğu Hull City kulübü nedeniyle yaşadığı zorlukları dile getirdi.

“Superman olmadığımı fark ettim”

Ilıcalı, “Hayal edilebilecek en yoğun hayatı yaşıyordum. Fenerbahçe’nin başkan yardımcısı olduğumda kulüp için çok fazla zaman harcadım. İş yükü çok fazlaydı ve Superman olmadığımı anladım” diyerek duygularını paylaştı.

“Ali Koç’a izin verdim, o da anlayışla karşıladı”

Ayrılma kararını Başkan Ali Koç ile paylaştığını belirten Ilıcalı, “Yakın arkadaşım olan başkan Ali Koç’tan izin istedim. O da anlayış gösterdi ve kulüp adına çok anlamlı bir açıklama yaptı. Bu beni çok mutlu etti” dedi.